Werk met mij

Financieel fitte medewerkers

Maak financieel fit onderdeel van jouw wellbeing programma voor jouw medewerkers.

Laagdrempelig

Zonder schaamte open over geld

Positief

Wat is er wél mogelijk?

Praktisch

Focus op actie & doen

Financieel fitte medewerkers zijn belangrijk, maar waar begin je?

Dagelijks lees je in het nieuws over de hoge inflatie, de stijgende energieprijzen en de boodschappen die skyhigh worden. Het raakt veel van jullie medewerkers en je maakt je serieus zorgen over hun financiële gezondheid en daarmee dus met het hoge ziekteverzuim en de verlaagde productiviteit binnen jullie bedrijf.  

Salarisverhoging is het gesprek van de dag op de wandelgangen. Je weet dat er iets moet gebeuren, maar om elke keer iedereen salarisverhoging te geven? Bovendien is dat geen duurzame optie op lange termijn.

Jullie hechten veel waarde aan vitale medewerkers. Het programma voor een betere work-life balans, voldoende bewegen en een goed voedingspatroon heeft dan ook een plek binnen het HR beleid. Wat ontbreekt is een preventief programma om de medewerkers financieel gezond te krijgen en houden.

Je bent zelf al aan de slag gegaan om informatie en handige sites te delen met de medewerkers waar ze terecht kunnen met vragen. Maar dit blijven lappen saaie tekst waarvan je niet precies weet of de boodschap nou aan is gekomen en of er überhaupt wel actie op wordt ondernomen.

Praten over geld met collega’s, hoe dan? Er heerst nog zo’n taboe op het onderwerp, je vraagt je serieus af hoe je dit onder de aandacht gaat brengen in de teams. Je merkt dat het onderwerp ook wel de nodige schaamte met zich meebrengt en altijd vanuit schulden en problemen wordt benaderd.

carolien vos

"Geld is niet ingewikkeld, we maken het ingewikkeld"

HOE ZOU HET ZIJN JE ALS:

Je een concreet plan hebt staan hoe je jouw medewerkers financieel bewust maakt voor nu en voor de toekomst, ongeacht de situatie waar ze in zitten en je daarmee minder uitval hebt en geen onnodige kosten maakt?

Je zonder salaris verhogingen of voorschotten uitbetalen, jouw medewerkers leert hoe ze slimmer en bewuster met hun geld om kunnen gaan?

Je een programma hebt staan waar je alle aspecten van het levenswiel kunt aanbieden aan al je medewerkers, waardoor je echt het verschil kunt maken aan de kwaliteit van iemands leven?

Je het onderwerp "geld" op een laagdrempelige manier kunt aanbieden die voor iedereen geschikt is? Zodat je je medewerkers stimuleert om zelf de regie te pakken over hun financiële gezondheid?

Je het voor elkaar krijgt dat praten over geld niet saai of lastig hoeft te zijn? Dat je je medewerkers inspireert om pro-actief aan de bel te trekken in situaties waarin zij hulp nodig hebben? Een veilige omgeving waar je elkaar juist ook motiveert om in mogelijkheden en toekomstdromen te denken?

Financieel gezonde medewerkers? Dat kan!

Eigenlijk is er heel veel mogelijk wat je je medewerkers kunt bieden. 
Ik werk volgens mijn bewezen stappenplan, die voor iedereen werkt, maar altijd vertaald naar de waarden en wensen van jouw bedrijf.
Zo is het geschikt voor iedereen, van medewerkers met lagere inkomens tot aan de directieleden.

Of je slim met geld om kunt gaan, heeft namelijk niks te maken met de hoogte van je salaris…

De vorm is afhankelijk van het aantal deelnemers en de wensen. Elk bedrijf heeft zijn eigen DNA en daar horen andere wensen bij. 

Om je een idee te geven wat de mogelijkheden zijn, kun je denken aan individuele coaching, groepstrainingen, masterclasses, workshops,  maar ik lever ook schaalbare content zoals video’s, podcasts, opdrachten, infographics en inspirerende artikelen.

Verder bied ik voor HR en managers/ leidinggevende gerichte trainingen aan, hoe je het gesprek het beste aan kunt gaan met medewerkers met geldzorgen. Uiteindelijk zal financieel fit geïntegreerd moeten worden in jullie HR beleid. 

Mogelijke opties van een invulling van jouw financieel fit programma.

Hoe kun je een medewerker helpen financieel gezond te blijven.

Training managers | HR

De medewerker is zelf verantwoordelijk, maar je kunt als manager of HR wel een positief verschil maken in iemands leven.

In deze live training van +/- 2 uur leer je hoe je signalen herkent, hoe je op de juiste manier het gesprek aangaat en waar je de medewerker naar toe kunt verwijzen.  Een praktische training met veel ruimte voor praktijkvoorbeelden.

Money Masterclasses

Niet iedereen is zich bewust van zijn eigen geld gedrag. Wil je je medewerkers op een laagdrempelige manier bewust maken van het belang van grip op je financiën?

Laat ze dan deelnemen aan één van de live (online) masterclasses van +/- 1 uur. Onderwerpen als: jouw geldbrein, grip op je geld, jouw koopgedrag, financieel het nieuwe jaar in, jouw dromen financieel haalbaar komen voorbij.  

Financiële duidelijkheid in 2,5 uur

Workshop of persoonlijke afspraak

Een praktische en effectieve manier om financieel overzicht te krijgen is door een financieel plan te maken. Dit kan in de vorm van een live workshop of bied een individuele afspraak voor je medewerker (+/- 2,5 uur). Het zal zorgen voor overzicht en inzicht en is een goede eerste stap om financieel gezond te worden en blijven.

Zeker bij veranderde omstandigheden is het maken een “financiële scan” een must. 

Goed met geld in 12 weken

groepstraining , persoonlijke coaching of e-learning

Merk jij dat medewerkers financiële onrust ervaren en geen overzicht en grip hebben op de inkomsten & uitgaven? Met deze training krijgen medewerkers weer controle om maandelijks genoeg geld over te houden om opzij te zetten voor de concrete doelen. 

Binnen no-time financiële duidelijkheid en een geldbewust brein.

Dit kun je als een persoonlijk coachingstraject bieden, maar kan ook zelfstandig als e-learning gevolgd worden of als groepstraining.  

Inspirerende content

Maak geld leuk! Iedereen leert op zijn eigen manier. De één onthoudt beter door te lezen, de ander door plaatjes of bewegend beeld te zien en de ander door te luisteren of juist opdrachten te doen. 
De content die ik bied, kun je op verschillende manieren aanbieden, zodat iedereen de juiste vorm krijgt die nodig is. 

Daarnaast lever ik content aan om het onderwerp “financieel fit” aandacht te geven binnen je organisatie. 

Money Planner

Deze Money planner (fysiek boek) is een laagdrempelige manier om geldzaken goed te plannen en bij te houden. Voor iedereen die zich afvraagt waar het geld blijft of moeite heeft met geld sparen.  

Met deze Money Planner wordt het organiseren van geld weer leuk en ga jij wél je spaardoelen realiseren!

12 maanden te gebruiken, 236 bladzijdes. Plannen-bijhouden-budgetteren.

 

Laat geldzorgen geen geldproblemen worden!

Wat mag je verwachten van het financieel fit programma?

Financieel bewuste medewerkers die goed in staat zijn om op veranderende situaties te anticiperen, zowel voor de korte als lange termijn.

Vermindering van het ziekteverzuim, verhoging van productiviteit en een duurzame inzetbaarheid van je medewerkers.

Medewerkers die financiële rust ervaren en daarmee positief kijken naar hun toekomst perspectief.

Een financieel fit programma dat voor alle medewerkers geschikt is en volledig op de kernwaarden van jullie bedrijf aansluit.

Een open sfeer waarin er geen taboe zit op het onderwerp geld, maar wordt gezien als een middel om dromen waar te maken.

Zij gingen je voor:

THRIVE
hoogendoorn

Anoniem

“Carolien heeft mij geholpen om bij VodafoneZiggo invulling te geven aan de financieel fit pilaar binnen onze wellbeing strategie.

Grip op je geld geeft rust in je hoofd en je portemonnee. Reden om volop aandacht te besteden aan dit belangrijke onderwerp. Van bewustwording naar het bespreekbaar maken van dit gevoelige onderwerp naar actie.

Er staat een mooi breed programma dat hulp biedt bij financiële problemen en daarnaast helpt problemen te voorkomen, financieel fit te worden én te blijven. Het fijne is dat het allemaal heel praktisch en behapbaar is waardoor het laagdrempelig is, je direct aan de slag kan en het iedereen aanspreekt.”

Dorien Hendriksen
Sr. Wellbeing & Employee Experience Manager

Hanneke

“Via VodafoneZiggo heb ik meegedaan aan het Financieel Fit programma van BudgetBuddy. Carolien neemt de tijd, legt goed uit. Ze laat je nadenken over je gedrag en geeft handige trucs en tips, die helpen om inzicht te creëren.

Van tevoren was ik bang, door te leren budgetteren zou ik minder vrijheid ervaren. Het tegenovergestelde is waar, juist door het inzicht ben ik meer in controle en ervaar ik juist meer vrijheid omdat ik weet wat wel/ niet kan. Het mooie is door het concreet maken van je doelen, bepaal je zelf welke keuzes je al dan niet maakt om je droomdoel te behalen.”

Ilona

Dat had ik veel eerder moeten doen en het was de investering meer dan waard!

Na korte tijd had ik alles weer op de rit.

Ik leef nog steeds met hele goede kwaliteit, maar houd me nu aan mijn budgetten door het maken van keuzes. Terwijl ik daarnaast ook nog spaar voor mijn onvoorzien-buffer en mijn droomvakantie.

Ik ben trots op het resultaat en sta weer gerust in het leven.”

Anoniem

Mogelijkheden bespreken?

De oplossing ligt dichterbij dan je denkt. Je medewerkers zullen je dankbaar zijn met jouw eerste stap naar hun financiële fitte toekomst!

Meest gestelde vragen:

Iedereen leert op een eigen manier en elke bedrijf heeft zijn eigen DNA, daarom bied ik op maat gemaakte programma. Om te zien wat er allemaal mogelijk is, plan ik graag een vrijblijvend gesprek met je in. 

Ik geloof zelf niet dat je iemand kan dwingen anders met hun situatie om te gaan. Motivatie moet écht van de medewerker zelf komen. Echter is het wel belangrijk om goed uit te leggen wat de voordelen zijn van deelname. Ik denk graag mee hoe je dit het beste kunt aanpakken. De drempel waarom iemand niet mee wilt doen, is vaak schaamte. 

Omdat mijn aanbod schaalbaar ingezet kan worden, is het aantal medewerkers geen enkel probleem. Ik verzorg oa het financieel fit programma voor VodafoneZiggo met zo’n 7.500 werknemers.